Dodentocht-team Freya Perdaens stapt 2.600 euro bij elkaar voor goed doel

Door Freya Perdaens op 13 augustus 2019
Dodentocht 2019 Freya Perdaens

Mechelen / Bornem

Vlaams parlementslid Freya Perdaens uit Mechelen heeft tijdens de Dodentocht in Bornem samen met collega’s van het parlement 2.600 euro bij elkaar gestapt voor het goede doel. Perdaens deed daar nog iets bovenop.

Freya Perdaens liet zich samen met Peter Marquebreuck, Annelies Moerman, Jorgen Deman en Bart Smans sponsoren per kilometer. “Het was voor mij een enorm pijnlijke

editie, maar als je achteraf dat bedrag ziet dat we bij elkaar stapten, was het alles meer dan waard,” zegt Perdaens, die ook gemeenteraadslid is in Mechelen. De centen gaan naar Ontrafel vzw, een begeleidings- en expertisecentrum voor kinderen, jongeren en volwassenen, specifiek rond de thema’s verlies, rouw, trauma, emotionele pijn en groeiprocessen.

Het is al de derde Dodentocht die FreyaPerdaens en haar team wandelden voor het goede doel. “Zelf wandelde ik nog bijna 15 kilometer met zwaar verrokken gewrichtsbanden aan mijn linkse enkel, ik zal me de tocht dus nog langer dan vandaag herinneren”, vertelt ze. Daarnaast veilde Perdaens ook het welkomstpakket dat ze als deelstaatsenator ontving. Dat leverde nog eens 112, euro op.

Gazet van Antwerpen, Di. 13 Aug. 2019, Online

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is